Românii, campioni la stat pe internet. Depăsim cu brio media înregistrată la nivel mondial: „Nu ne dăm seama”

Date:


Românii sunt campioni la stat pe internet, o arată statisticile. Astfel, foarte multe persoane petrec ore în șir pe telefon, laptop sau tablete, navigând pe diverse platforme de socializare sau căutând, pur și simplu, informații.

Utilizator de gadgeturi și internet SURSĂ Shutterstock

Utilizator de gadgeturi și internet SURSĂ Shutterstock

Astfel, românii au ajuns să consulte internetul oricând au o nelămurire și această resursă este exploatată precum o bibliotecă digitală.

Românii, campioni la stat pe internet

Un studiu realizat de compania ATLAS VPN arată că românii stau mai mult de un sfert de zi pe internet. Mai exact, media este de 423 de minute, adică șapte ore și trei minute. Aceste cifre ne plasează peste media mondială, care este de șase ore și 36 de minute.

O noutate este că românii au reușit să-i depășească chiar și pe americani la acest capitol. În cazul acestora, media este de șase ore și 59 de minute. 

Românii petrec mai mult timp pe internet decât alți europeni. De exemplu, media Austriei este de cinci ore și 22 de minute, iar a Germaniei este de cinci ore și 12 minute. Danemarca este țara cu cea mai mică medie, de patru ore și 58 de minute.

Chiar dacă situația din România pare îngrijorătoare, există țări care stau mult mai rău la acest capitol. Campioni mondiali la stat pe internet sunt sud-africanii, care petrec nu mai puțin de nouă ore și 38 de minute, zilnic, în fața ecranelor, cu trei ore mai mult decât media mondială. Și brazilienii sunt printre cei mai dependenți de internet, înregistrând o medie de nouă ore și 32 de minute. Podiumul este completat de filipinezi, cu o medie de nouă ore și 14 minute.

Cât de dăunător este acest obicei

Specialiștii susțin că excesul de tehnologie poate dăuna, la un moment dat.

Studiile arată că aproape trei sferturi dintre copii şi adolescenţi au un smartphone şi mai bine jumătate declară că au o problema legată de tipul petrecut în faţa ecranelor. În mod clar, utilizarea intensivă afectează la un moment dat. Aici vorbim despre faptul că nu realizăm cât de mult timp petrecem şi cât de dăunătoare este această tehnologie. Cred că este bine să utilizăm o aplicaţie care monitorizează timpul pierdut în faţa telefoanelor deoarece, de multe ori, se întâmplă să nu ne dăm seama cât de mult timp dedicăm acestui lucru”, a precizat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, coordonator al programelor NoAddict.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related