Mâncarea asiatică pare cel puțin exotică și, deși este foarte gustoasă, nu toată lumea știe să o gătească. Dincolo de faptul că are ingrediente cu care nu suntem toți familiarizați, și procedurile sunt diferite față de mâncarea tradițională românească.
Puiul asiatic este foarte ușor de gătit FOTO laprovincia.ro
Însă o rețetă ușoară pe care oricine o poate prepara și
pe care o propune chef Roxana Blenche este cea de pui asiatic. Carnea de pui este și
foarte sănătoasă, iar pieptul cu atât mai mult, fiind fără grăsime.
Pentru pui avem nevoie de:
Piept de pui – 2-3 bucăți
Praf de copt – o
linguriță
Bicarbonat alimentar – o linguriță
Amidon de porumb – o lingură
Sare, piper – după gust
Făină care crește singură – 200 g
Făină de amidon – 200 grame
Apă minerală – 200 ml
Ulei pentru prăjit
Pentru sos:
O lingură mare de miere
Două linguri de sos sweet chilli
O lingură de amidon de porumb
Cum se prepară:
Bucățile de piept de pui se taie fâșii, se pun într-un
bol încăpător și se adaugă praful de copt peste ele, apoi bicarbonatul și
amidonul de porumb. Se adaugă sarea și piperul și 50 ml de apă, și zece
millitri de ulei de susan, după care se amestecă bine și se lasă zece minute la
marinat.
Între timp, într-un alt vas se pune făină de grâu care
crește singură, făina de amidon și apa minerală. Se amestecă toate foarte bine
cu un tel, până se obțineun aluat ca și cel de clătite, după care fâșiile de pui
se dau prin acest amestec și se pun la prăjit
în baie de ulei.
Pont: aluatul pentru pane poate fi folosit și la creveți, ca
și la orice altceva am vrea să preparăm pane.
Pont: Pentru cei care vor să evite prăjeala, puiul astfel preparat
se poate coace la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Cum preparăm sosul:
Pentru sos, amestecăm într-o tigaie o lingură mare de
miere, două linguri de sweet chilli, o lingură de amidon de porumb, se lasă pe
foc circa două minute și se amestecă încontinuu. Apoi se toarnă peste bucățile
de pui prăjit și se amesecă bine. Opțional, se pot pune semințe de susan
deasupra.
Poftă bună!