Un elev din Focșani a primit după contestație peste 6 puncte la matematică. Cum i-a crescut nota de la 3.50 la 9.75 la Evaluarea Națională

Date:


Un elev de la Şcoala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focşani a obţinut în urma contestaţiei nota 9.75 la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, după ce iniţial a fost notat cu 3.50.

4 front evaluare jpg

O lucrare la matematică a unui elev de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani a fost notată cu  9.75,  după ce a fost notat iniţial cu 3.50.

Elevul primise la limba și literatura română 9.55, astfel că media sa generală este acum de 9.65, ceea ce-i permite să intre la un liceu de top. 

image

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea nu a avut un punct de vedere cu privire la această situaţie, până în momentul de faţă.

În Vrancea au fost depuse 193 de contestații la lucrările la Limba și literatura română și 182 de contestații la proba de Matematică.

Înainte de contestații, topul 5 al mediilor era compus din două medii de 9:97 și trei medii de 9:87. Niciun elev din Vrancea nu a obținut media 10 la Evaluarea Națională din acest an. Situația a rămas la fel și după contestații.

Urmează ca părinții să completeze fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu, ajutați de profesorii diriginți și de alți reprezentanți ai școlilor pe care copiii le-au absolvit. Operațiunea se va încheia pe 22 iulie.

Pe data de 24 iulie se va efectua repartizarea computerizată a elevilor. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute. Nu se mai ia în considerare media generală din clasele V-VIII.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related