Universitatea Craiova și Universitatea Cluj s-au luptat aseară pentru a merge în Europa. Craiovenii s-au calificat dramatic în Conference League la fotbal, după ce i-au învins pe cei de la Universitatea Cluj cu un scor de 5-4, la loviturile de departajare, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, în barajul pentru această competiţie europeană, în care scorul a fost egal după cele 90 de minute regulamentare (0-0) şi după prelungiri (1-1), scrie AGERPRES.
Univeristatea Craiova – Universitatea Cluj FOTO: Facebook/UCVOficial
Portarul craiovenilor, Laurenţiu Popescu, a fost magistral, apărând şuturile lui Dan Nistor şi Filip Ilie, la penalty-uri, după ce clujenii au fost în avantaj, goalkeeper-ul Edvinas Gertmonas apărând lovitura lui Raul Silva.
Partida dintre a treia clasată, Universitatea Craiova, şi clujenii aflați pe locul 10, a fost a fost marcată de miza sa şi de lipsa de prospeţime a ambelor echipe, în special a formaţiei antrenate de Constantin Gâlcă.
Prima ocazie a meciului a aparţinut craiovenilor (9), dar Gertmonas a respins în corner şutul lui Alexandru Creţu.
‘Universitatea Cluj a fost foarte aproape de deschiderea scorului, portarul Popescu a respins balonul trimis cu capul de argentinianul Federico Anselmo. Creţu a trecut din nou pe lângă gol (29), însă nu a ajuns la o minge în faţa lui Gertmonas.
În a doua repriză, craiovenii au avut o bară (58), la o învălmăşeală în careul mic al clujenilor, prin Elvir Koljic.
Popescu a fost fantastic la voleu lui Dorinel Oancea (61), după care Gjoko Zajkov a blocat reluarea lui Robert Silaghi. Popescu a respins şi şutul fostului său coleg Ovidiu Bic (67).
Gertmonas s-a făcut remarcat la cealaltă poartă (71), la reluarea lui Raul Silva.
Cea mai mare ocazie de gol a aparţinut oaspeţilor (86), dar Valentin Gheorghe, scăpat singur cu Popescu, a trimis peste poartă. Universitatea Cluj a fost aproape să evite prelungirile, dar Popescu a avut o intervenţie bună la şutul ivorianului Kevin Doukoure (90+4), din marginea careului.
La prelungiri, Popescu a fost pus la încercare de Dan Nistor (103), cu un şut din afara careului.
În min. 118, Valentin Gheorghe a comis henţ în careu, la şutul lui Lyes Houri, iar arbitrul a dictat penalty pentru Univeristatea Craiova, transformat de jucătorul francez (120).
Univeristatea Cluj s-a aruncat în atac, dar Universitatea Craiova a recuperat şi a plecat pe contraatac, Koljic a marcat, însă reuşita sa (120+2) a fost anulată de VAR pentru ofsaid.
Craiovenii s-au crezut învingători mai devreme decât era cazul şi au oferit o lovitură liberă din propria jumătate, mingea a fost aruncată în careu, iar Jovan Markovic l-a lovit pe Bogdan Mitrea în încercarea de a respinge (120+5). Arbitrajul video a intervenit şi Bîrsan a dictat penalty pentru „şepcile roşii”, transformat de Dan Nistor (120+10), fostul jucător al Craiovei, care a trimis meciul la loviturile de departajare.
Pentru Universitatea Craiova au transformat Koljic, Mekvabişvili, Creţu, Houri şi Zajkov, iar pentru clujeni au înscris Bic, Mitrea, Chipciu şi Thalisson Kelven.
Prima lovitură a meciului a fost dată de Gheorghe Ciurea, fost campion cu Universitatea Craiova în 1991.
FCSB (campioana) va reprezenta România în Champions League, Corvinul Hunedoara (câştigătoarea Cupei României) va evolua în Europa League, în timp ce CFR Cluj (ocupanta locului doi în Superligă) şi Universitatea Craiova (câştigătoarea barajului) vor juca în Conference League.
Universitatea Craiova – Universitatea Cluj 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri; 5-4, la loviturile de departajare, Stadion „Ion Oblemenco” – Craiova
Au marcat: Lyes Houri (120 – penalty), respectiv Dan Nistor (120+10 – penalty).
Au executat în ordine loviturile de departajare: Elvir Koljic 1-0 (gol), Ovidiu Bic 1-1 (gol), Raul Silva 1-1 (ratare – a apărat Edvinas Gertmonas), Bogdan Mitrea 1-2 (gol), Anzor Mekvabişvili 2-2 (gol), Alexandru Chipciu 2-3 (gol), Alexandru Creţu 3-3 (gol), Thalisson Kelven 3-4 (gol), Lyes Houri 4-4 (gol), Dan Nistor 4-4 (ratare – apără Laurenţiu Popescu), Gjoko Zajkov 5-4 (gol), Filip Ilie 5-4 (ratare – apără Laurenţiu Popescu).
Arbitru: Marcel Bîrsan;
arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Valentin Avram (toţi din Bucureşti);
al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) – LPF