Meseria viitorului sau cerșetorie online? Verdictul psihologilor: „Tinerii sunt încurajați să stea cu mâna întinsă”

Date:


În ultimii ani, românii au început să petreacă din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare. Noua modă, care a luat cu asalt întreaga lume, este TikTok-ul, o platformă care atrage tinerii ca un magnet.

Utilizator de TikTok SURSĂ Arhiva Adevărul

Utilizator de TikTok SURSĂ Arhiva Adevărul

Un raport întocmit de Datareportar.com arată că, în România, această aplicație a ajuns la 7.58 milioane de utilizatori care au vârsta de peste 18 ani. 

Meseria viitorului sau cerșetorie online?

De multe ori, cei care încep să folosească această aplicație încearcă să obțină un venit suplimentar cu ajutorul conținutul pe care îl distribuie în mediul online. Astfel, moda live-urilor a luat amploare la nivel național.

Utilizatorii, care se filmează în tot felul de ipostaze, sunt dispuși să facă provocări care mai de care mai ciudate pentru a primi donații, sub formă de cadouri virtuale, din partea urmăritorilor. 

Astfel, pe TikTok-ul românesc putem găsi persoane dispuse să facă baie în gheață, să distrugă un autoturism sau chiar să se arunce în apă, de pe un pod, în schimbul unor cadouri mai consistente, care pot fi transformate în bani reali.

Catalogați de mulți ca fiind „cerșetori online”, creatorii de conținut de pe TikTok au și foarte mulți susținători, reușind să își formeze adevărate comunități, care au chiar sute de mii de persoane.

Ce spun psihologii despre noua modă?

Chiar dacă există persoane care reușesc să câștige sume considerabile de bani folosind această aplicație, psihilogii susțin că acest obicei nu este unul sănătos, mai ales pentru copiii care pot fi influențați foarte ușor.

Nu putem cataloga acest lucru ca fiind neapărat o muncă. Sunt persoane care au devenit virale, care au ceva special și care sunt urmărite de foarte mulți oameni. Cu toate acestea, de multe ori, aceste persoane nu sunt cele mai bune exemple, mai ales pentru tineri. Copiii sunt încurajați să stea cu mâna întinsă, să creadă că se pot obține bani doar cu telefonul mobil. Dar, nu este sănătos. Și această activitate poate fi extrem de solicitantă dar și nesigură. Practic, dacă mâine se închide această platformă, ce vor face toate aceste persoane? Este bine ca tinerii să nu neglijeze școala și să nu-și imagineze că se vor îmbogăți, peste noapte, din TikTok”, a precizat psihologul Andreea Coman.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related

Ce ne enervează #20 – Capcana asta numită România

Știți cumva de ce acte e nevoie să...

Noi dovezi despre protecția primită de Nordis de la instituțiile statului

Așa cum am arătat în investigația de săptămâna...